Fietssubsidie wordt verlengd tot eind 2021: “We willen fietsgebruik stimuleren”

Het gemeentebestuur promoot het fietsen en de fietsstraten. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het gemeentebestuur van Ingelmunster verlengt de fietssubsidie tot eind dit jaar. Dit jaar werd er zo al voor 14.100 euro aan Kadobonnen uitgereikt. Ook via fietsstraten wil de gemeente het fietsgebruik extra stimuleren.

Tijdens de coronapandemie heeft het fietsen een ware boost gekregen. Dat leidde tot een groeiende vraag naar fietsen. Inwoners die momenteel een fiets willen kopen, moeten door de lange levertermijnen soms maanden wachten op hun tweewieler.

Elektrische fiets

Daarom laat het gemeentebestuur de fietssubsidie verder lopen tot eind 2021. “We hebben ondertussen al 55.900 euro aan Ingelmunsterse Kadobonnen uitgereikt, waarvan 14.100 euro dit jaar”, zegt schepen van Mobiliteit Trui Lambrecht.

“In totaal maakten 647 personen al gebruik van de subsidie. Er kochten 471 personen een elektrische fiets aan. Iedere inwoner van minimum 18 jaar kan nog tot eind 2021 een subsidie aanvragen via ingelmunster.be/fietssubsidie.”

Ingelmunster besteedt deze legislatuur verder aandacht aan de fiets. Fietsstraten en het fietsgebruik stimuleren, is een prioriteit in de gemeente.

Fietsstraat

“We denken aan veiligere schoolomgevingen, met een fietsstraat bij Het Wonderbos”, vervolgt de schepen. “Nu de werken aan de Meusbroekbeek bijna volledig rond zijn en de Meulebeke- en Jan Breydelstraat en het Acaciaplein opnieuw zijn ingericht, komt er in de schoolomgeving van Het Wonderbos in de Meulebekestraat een fietsstraat.”

De signalisatie komt er via rode coating aan het begin en einde van de fietsstraat, aan het kruispunt Jan Breydelstraat/Meulebekestraat en aan het kruispunt Jan Breydelstraat/Acaciaplein. De bijbehorende verkeersborden F111 en F113 worden geplaatst bij het begin en einde van de fietsstraat.

Veilig naar school

“Dergelijke fietsstraatborden verschijnen ook bij de fiets- en wandeldoorsteken Acaciaplein, School- en Jan Breydelstraat en garagestraatje. Tegen de start van het nieuwe schooljaar zullen de kinderen van Het Wonderbos op een veilige manier van en naar school kunnen wandelen en fietsen”, besluit de schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier