Fietspad tussen Anzegem en Waregem laat nog op zich wachten tot 2022

Momenteel is er slechts één fietsroute tussen Anzegem en Waregem, maar die is op sommige plaatsen allesbehalve optimaal.© Google Streetview
Momenteel is er slechts één fietsroute tussen Anzegem en Waregem, maar die is op sommige plaatsen allesbehalve optimaal.© Google Streetview
Phebe Somers

Tijdens de provincieraad werd het bestek en de plaatsingsprocedure voor de aanleg van het fietspad tussen Anzegem en Waregem goedgekeurd. Het dossier gaat al een tijdje mee , maar nu komt er dan toch eindelijk schot in de zaak. De start van de werken is wel pas voorzien voor het voorjaar van 2022.

Het gaat over de aanleg van twee aanliggende enkelrichtingsfietspad met een wisselende breedte van 1,75 of 2 meter in cementbeton over een lengte van 900 meter, tussen de Oudenaardestraat (Vichte/Anzegem) en de Mosschaardstraat (Waregem). Hiermee komt er dus een rechtstreekse fietsverbinding tussen de dorpskern van Vichte en Waregem. De aanleg van het fietspad past in een groter werk waarbij Aquafin een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanbrengt.

Voorjaar 2022

Aanhoudende klachten maakten duidelijk dat de huidige fietsinfrastructuur niet meer voldeed aan de behoeften van de weggebruikers. Daarnaast was deze zelfs niet meer in orde volgende de geldende richtlijnen van het Fietsvademecum. Dit nieuw fietspad langs de Waregemstraat en de Vichtseweg is dus zeker geen overbodige luxe. De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 235 werkdagen, die zullen normaal gezien in het voorjaar van 2022 van start gaan.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten