Fietspad Izenberge-Leisele feestelijk geopend

Schoolgaande kinderen en hun ouders fietsten op vrijdag 22 oktober samen met leden van gemeentebestuur, VLM en ruilverkavelingscomité het nieuwe fietspad in. © AB
Redactie KW

De gemeente Alveringem heeft vandaag het nieuw aangelegde fietspad tussen de deelgemeenten Izenberge en Leisele officieel geopend. Door toedoen van de ruilverkaveling komt de realisatie financieel zo voordelig mogelijk uit voor de gemeente.

De nieuwe vrij liggende fietspaden hebben een totale lengte van 1,6 kilometer. Ze maken veilig fietsverkeer mogelijk. Vooral voor ouders en kinderen uit Izenberge is dat een verbetering. De oudere kinderen van de basisschool fietsen immers dagelijks naar de hoofdschool in Leisele.

De nieuwe verbinding is ook opgenomen in het fietsnetwerk Westhoek van Westtoer. De Vlaamse overheid betaalt in dit dossier 1,1 miljoen euro. De provincie West-Vlaanderen en de gemeente Alveringem betalen elk ongeveer 140.000 euro.

Verbinden

“Het opzet van het huidige gemeentebestuur is om alle Alveringemse dorpen via veilige fietspaden met elkaar te verbinden”, zegt burgemeester Liefooghe. “Het maakt veilig fietsen mogelijk voor schoolgaande kinderen, functionele fietsers en toeristen. Er zit momenteel nog meer fietspad in de pijplijn: de provinciale diensten zijn momenteel een fietspad tussen Leisele en Beveren aan het uittekenen.”

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier