Fietsers krijgen applaus ter hoogte van de fiets- en voetgangersbrug over de A10

© (Foto JRO)
© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Donderdagmorgen kregen alle fietsers die de fiets- en voetgangersbrug over de A10 in Oostende kruisten een luid applaus van leden van werkgroep Fietseling, burgemeester Bart Tommelein en enkele schepenen.

De actie kadert in de Nationale Applausdag voor de fietsers. Met een applaus willen de organisatoren fietsers aanmoedigen en hen bedanken om voor de fiets als vervoersmiddel te kiezen. Burgemeester Bart Tommelein is een fervent fietser. “De fiets is het meest gebruikte vervoersmiddel bij ons thuis”, vertelt Tommelein. “Mijn auto neem ik alleen voor afspraken buiten de stad en zelfs dan durf ik nog de fiets nemen als mijn afspraken in de naburige gemeenten plaatsvinden.”

De leden van Fietseling deelden nog een leuk geschenk uit. “Elke fietser kreeg een fietsbel toegestopt”, zegt voorzitter van Fietseling Charles Noppe.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de A10 vervangt de brug die in februari van dit jaar afgebroken werd. “We stonden hier een uurtje. Dat de fiets- en voetgangersbrug veel gebruikt wordt is nu wel duidelijk. Niet alleen ’s morgens en ’s avonds, maar de hele dag door is het een komen en gaan van fietsers en voetgangers”, aldus Noppe.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten