Fietsen op de Middelkerkse zeedijk mag dan toch weer vanaf september

Fietsen mag op dit moment op bepaalde stukken van de dijk niet.© LC
Fietsen mag op dit moment op bepaalde stukken van de dijk niet.© LC
Paul Bruneel

Na een tussentijdse evaluatie werd in Middelkerke het aangekondigde fietsverbod op de zeedijk aangepast. De zones waar het fietsverbod geldt zijn kleiner geworden en de einddatum werd op 31 augustus vastgesteld waar het eerder 30 september was.

“Het fietsverbod zoals het nu is blijft gehandhaafd tot 31 augustus in plaats van 30 september” zegt schepen voor mobiliteit Dirk De Poortere. “Aangezien het minder druk is in september is er meer ruimte voor voetgangers en fietsers op de zeedijk. Er zijn ook minder evenementen en dat heeft ons doen beslissen om te versoepelen.”

Ook de verbodszones worden kleiner en dat met onmiddellijke ingang. “In Westende krimpt de verbodszone naar de dikstrook tussen de Noordzee- en de Priorijlaan. In Middelkerke wordt dat tussen het Arthur de Greefplein en de Prosper Poulletstraat. De signalisatie wordt verplaatst zodat het duidelijk is voor iedereen.

Nog genoeg ruimte

Burgemeester Jean-Marie Dedecker benadrukt dat er nog genoeg fietsruimte is op de zeedijk: “In Westende bedraagt het fietsverbod nu slechts 540 meter, in Middelkerke is dat een kilometer. Dat betekent dat er nog 5 kilometer van de 6,6 kilometer zeedijk fietsbaar is.”

Het aangepaste fietsverbod verandert niets aan de toegelaten voortbewegingstoestellen zoals daar zijn go-carts en steps. In de zones waar een fietsverbod geldt, zijn enkel kleine go-carts met maximum 2 personen en steps toegelaten.

(PBM/foto LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten