Fietseling brengt knelpunten voor fietsers in kaart via de Fietsstad-Barometer

Jeffrey Roos

Fietseling Oostende, de werkgroep die streeft naar een veiligere fietsomgeving, wil met de Fietsstad-Barometer de fietsomstandigheden en de knelpunten in de stad in kaart brengen.

Fietseling ijvert al jaren om van Oostende de fietsstad bij uitstek te maken. Met de nieuwe webtool wil men nu elke fietser betrekken in het in kaart brengen van de knelpunten die het voor de fietser in Oostende onveilig maken.

“Via de drie schuifknoppen kan men kiezen tussen de categorieën veiligheid, aantrekkelijkheid en comfort en daar een score bij geven”, legt voorzitter Charles Noppe uit. “Men kan de straat selecteren en commentaar toevoegen indien nodig. Zo wordt automatisch een gemiddelde weergegeven van de ingevoerde gegevens op een meter. Hoe meer personen de gegevens invoeren, hoe relevanter het eindresultaat.”

Knelpunten wegwerken

De werkgroep zal daarna alle gegevens overmaken aan de bevoegde diensten. “We hopen op deze manier om een inventaris te kunnen samenstellen van de fietsomstandigheden in Oostende. Als we alle knelpunten kunnen wegwerken, maken we kans op de titel Fietsstad van Vlaanderen”, aldus Noppe.

De Fietsstad-Barometer is terug te vinden via www.fietsstad-barometer.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.