Deelfietsen op vier locaties in Zwevegem

Op vier plaatsen in Zwevegem staan enkele deelfietsen klaar voor gebruik.©Geert Vanhessche GJZ
Op vier plaatsen in Zwevegem staan enkele deelfietsen klaar voor gebruik.©Geert Vanhessche GJZ
Redactie KW

Sinds kort kan men in Zwevegem gebruik maken van deelfietsen. Op vier locaties staan een aantal fietsen te huur. In de hele regio stelde Leiedal meer dan 156 deelfietsen ter beschikking.

Gedeelde mobiliteit en nieuwe vormen en concepten van duurzame mobiliteit stimuleren, daar zet Intercommunale Leiedal al een tijdje op in. Deze week verschenen daarom een flink aantal deelfietsen van Donkey Republic in het straatbeeld. In Zwevegem kan men er vinden op vier locaties: Transfo, de Sint-Amanduskerk, het oud stationsgebouw en aan het gemeentepunt. In totaal zijn er in de regio 156 deelfietsen beschikbaar, verdeeld over 31 locaties. Ze kunnen tot eind december door iedereen gebruikt worden.

“Dat Leiedal blijft inzetten op fietsdelen, past perfect binnen de ambitie van het project Share-North om de regionale CO2-uitstoot te helpen beperken”, zegt Youro Casier, bestuurslid van de intercommunale. “De deelfietsen zullen hopelijk bijdragen tot meer duurzaam vervoer. Dit draagt op die manier bij aan de beoogde CO2-reductie.”

Volgens hem verplaatsen we ons al lang niet meer met enkel één vervoersmiddel. “Vandaar dat onze verschillende vormen van mobiliteit steeds meer op elkaar dienen afgestemd te worden. Die ‘combimobiliteit’ zal in de toekomst een almaar grotere rol spelen om tot een efficiënt openbaarvervoersysteem te komen. Om die combimobiliteit mogelijk te maken, worden verschillende vervoerssystemen ( openbaar vervoer, deelwagens, deelfietsen,…, red. ) op herkenbare, fysieke plaatsen – de zogenaamde mobipunten – zoveel mogelijk samengebracht.”

Om het gebruik van de deelfietsen te stimuleren, delen Leiedal en Donkey Republic maar liefst 160 uur-abonnementen uit, waarmee je twee maanden gratis kunt rondrijden. Het enige dat je moet doen, is een selfie met een lokale Donkey-deelfiets op een herkenbare plek in Zwevegem posten op de Facebookpagina van Donkey Republic. (GJZ)

Info op www.donkey.bike

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.