Binnenkort schoolstraten in Beveren-Leie en Sint-Eloois-Vijve?

Schepenen Philip Himpe en Maria Polfliet in de Platanendreef in Nieuwenhove, waar straks de allereerste schoolstraat komt.© PNW
Schepenen Philip Himpe en Maria Polfliet in de Platanendreef in Nieuwenhove, waar straks de allereerste schoolstraat komt.© PNW
Redactie KW

Komen er straks schoolstraten in Sint-Eloois-Vijve en Beveren-Leie? Het stadsbestuur is in ieder geval een onderzoek naar de haalbaarheid gestart, bleek dinsdag op de digitale gemeenteraad.

Op 1 maart start de heraanleg van de schoolomgeving in Nieuwenhove. Een belangrijk onderdeel van die plannen is de inrichting van de allereerste schoolstraat in Waregem. Oppositiepartij Groen greep dat punt aan om tijdens de gemeenteraad te polsen naar andere plannen voor de schoolomgevingen in de deelgemeenten. “Elke schoolomgeving en elke dorpskern vraagt een aanpak op maat”, stelde raadslid Marij Vanlauwe.

Twee straten

Volgens schepen van Verkeer Philip Himpe (CD&V) is het overleg daarover lopende. Concreet denkt het stadsbestuur na over de invoering van een schoolstraat in de Koning Albertstraat in Beveren-Leie en de Remi Baertlaan in Sint-Eloois-Vijve. “We willen hieraan meewerken, als dit kan zonder extra overlast te veroorzaken in andere straten. Het kan niet de bedoeling zijn om de verkeersproblematiek aan een school te verschuiven tot buiten de schoolomgeving”, waarschuwde schepen Himpe wel. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.