Bike for Life wil werknemers op de fiets krijgen

© Fietsersbond
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In Brugge is donderdag het officiële startschot gegeven voor Bike for Life, een initiatief waarmee de Fietsersbond meer werknemers op de fiets wil krijgen voor hun verplaatsingen van en naar het werk. De actie loopt van 1 tot 24 september en de opbrengst gaat naar de actie Kom op tegen Kanker.

Vorig jaar werd 12.000 euro ingezameld. Dit jaar wil de Fietsersbond nog beter doen temeer omdat het WK wielrennen in september in West-Vlaanderen gehouden wordt met het tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge.

Kilometers sponsoren

De initiatiefnemers willen werkgevers aanzetten om de gereden kilometers van hun werknemers te sponsoren en het bedrag te schenken aan het goede doel.

Voor onze provincie kan de Fietsersbond alvast rekenen op de medewerking van het AZ Sint-Lucas in Assebroek (waar de actie deze voormiddag voorgesteld werd), de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Wingene.

Goede voorbeeld

Werkgevers die interesse hebben om nog in te stappen kunnen meer info vinden en zich melden via de website www.biketowork.be. In het AZ Sint-Lucas in Assebroek geven ze al jaren het goede voorbeeld.

De komende werken wordt het personeel opnieuw gemotiveerd om met de fiets naar het werk te komen. De fietsenstallingen werden uitgebreid en overdekt zodat de fietsen droog staan bij slecht weer.

Verder wordt het personeel dat van verder komt aangeraden om hun wagen op een randparking te plaatsen en op de fiets te springen voor de laatste kilometer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.