Fietsbieb Poperinge verhuisd

© (Foto LBR)
Redactie KW

De Poperingse Fietsbieb is verhuisd naar Engelstraat 10 in Poperinge.

“De Technische Dienst van de stad Poperinge heeft het pand onder handen genomen en er 2 prachtige locaties van gemaakt. Fietsbieb en Koket vinden er nu hun onderdak. Het pand ligt op de vroegere Floribelsite en is eigendom van OCMW Poperinge”, zegt Marc Devos, coördinator Fietsbieb. “De nieuwe locatie is ruim. De fietsjes staan er mooi opgesteld volgens grootte.”

Fietsbieb Poperinge bestaat ondertussen al drie jaar. “Ons eerste verblijf was in De Rupse, Ieperstraat 159. Het probleem was dat we daar onze fietsjes onder een afdak moesten plaatsen. Vooral naar de winter toe was dit niet ideaal. We kregen van Stad Poperinge een andere locatie namelijk in de Komstraat 16 en dat was een huis dat Stad Poperinge aangekocht had. De fietsjes konden binnen staan, maar er was jammer genoeg geen elektriciteit en water”, vertelt Marc. “We wisten dat de locatie in de Komstraat tijdelijk was voor ons. Het is de bedoeling dat dit pand gerenoveerd zal worden en dat er een jeugdbeweging er zal intrekken.”

In de drie jaar dat de Fietsbieb bestaat hebben de vrijwilligers een 180 fietsen opgeknapt. “En 110 fietsjes zijn in omloop. In de nieuwe locatie staan er meer dan 70 fietsjes opgesteld, van 12” tot 28″.” Fietsbieb Poperinge is zaterdag 22 augustus open van 14 uur tot 16 uur. Voor 20 euro kan je een jaar lang een fiets huren. Heb je een fietsje die te klein geworden is? In de Fietsbieb kan je het omruilen voor een groter model.

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier