Extra zebrapaden en uitgebreide bebouwde kom in Koekelare

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Koekelaarse gemeenteraad keurde unaniem een aantal wijzigingen aan het algemeen verkeersreglement goed. Zo worden in de gemeente 3 extra zebrapaden aangelegd en worden de grenzen van de bebouwde kom in zowel Koekelare als de deelgemeente Bovekerke gewijzigd.

“De nieuwe zebrapaden komen er op de Ringlaan ter hoogte van de fiets- en wandelverbinding naar de Pieter Lansensstraat, in de Kerkstraat ter hoogte van de schoolingang van basisschool ‘De Negensprong’ en in de Lekestraat ter hoogte van huisnummer 40”, weet burgemeester Patrick Lansens (Lijst van de Burgemeester/sp.a), “De extra zebrapaden komen er op punten die druk gefrequenteerd worden. Zo dwarsen veel kinderen de Ringlaan ter hoogte van de verbinding naar de Pieter Lansensstraat om naar ‘De Negensprong’ te trekken.”.

Ook de grenzen van de bebouwde kom werden op een aantal plaatsen herbekeken. Zo begint de bebouwde kom op de Belhuttebaan straks ter hoogte van het kruispunt met de Cattaertstraat. “De bebouwde kom wordt verlegd tot aan het punt waar links en rechts de lintbebouwing begint“, vertelt burgemeester Lansens, “Ook in de deelgemeente Bovekerke is dat straks het geval. In de Bovekerkestraat vangt de bebouwde kom straks aan ter hoogte van huisnummer 48, in de Populiereweg ter hoogte van huisnummer 10. In de Bovekerkestraat leggen we ook een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur op vanaf de Noordstraat in de richting van Bovekerke centrum.”.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier