Extra touringcar op schooldagen voor Zonnebeke en Passendale

Omdat het niet altijd eenvoudig is om de coronamaatregelen goed op te volgen op de soms propvolle De Lijn-bussen met schoolgaande jongeren, worden nu touringcars ingeschakeld voor een betere verspreiding. Schepen van Mobiliteit Koen Meersseman is blij dat er vanaf morgen een extra touringcar wordt ingezet tussen Roeselare en Ieper. “De lijn 94 tussen Roeselare en Ieper is dan ook cruciaal voor de deelgemeentes Passendale en Zonnebeke.”

Schepen Koen Meersseman. © ZB

“Op vraag van enkele ouders kaartten we het probleem van de propvolle bussen in coronatijden aan bij Vlaams Volksvertegenwoordigster Loes Vandromme (CD&V)”, vertelt schepen Koen Meersseman. “Zij volgt de commissie onderwijs in het Vlaams Parlement op.”

“Dankzij haar tussenkomst verkregen we een positief antwoord van de minister en zal er vanaf 21 oktober iedere schooldag een extra touringcar om 7.04 uur vertrekken aan het station in Roeselare om aan te komen om 7.56 uur aan het station in Ieper.”

“Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zal omstreeks 16.30 uur een touringcar vertrekken aan het station van Ieper die aan zal komen bij Roeselare-station omstreeks 17.20 uur (niet op woensdag).

“Naast het positieve nieuws van het nieuwe regionale vervoersplan die de kernlijn ook vanaf 2022 versterkt tussen Ieper en Roeselare zijn we verheugd tijdens de coronapandemie de veiligheid van onze schoolgaande jeugd te kunnen verhogen. De lijn 94 tussen Roeselare en Ieper is dan ook cruciaal voor de deelgemeentes Passendale en Zonnebeke,” aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.