Extra signalisatie aan rotonde in Knokke na reeks ongevallen

Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft extra signalisatie geplaatst aan de balkonrotonde op het kruispunt van de Natiënlaan en Dudzelestraat in Knokke – het verlengde van de gloednieuwe A11.

Aanleiding zijn de minstens acht gelijkaardige ongevallen met zware materiële schade. Volgens de bestuurders is de rotonde slecht verlicht én moeilijk zichtbaar. “De vangrail is door de vele aanrijdingen volledig vernield. In afwachting van definitieve maatregelen zullen we een tijdelijk verkeersbord plaatsen”, zegt Eveline Vandecaetsbeek van het AWV.

Wie blindelings zijn gps volgt, komt letterlijk in de vangrail terecht

Maandagochtend was het opnieuw prijs aan de rotonde: een personenwagen ging er rechtdoor en belandde in de vangrail. Een alleenstaand geval is het al lang niet meer. Op enkele weken tijd gebeurden op het kruispunt van de Natiënlaan en Dudzelestraat al minstens acht ongevallen op de rotonde. Achteraf gaven alle bestuurders dezelfde verklaring: de baan is slecht verlicht én de balkonrotonde is moeilijk zichtbaar. Ook de signalisatie zou er te wensen over laten. Dat wordt nu dus aangepast. In afwachting van definitieve signalisatie, staan extra verkeersborden met reflectie om bestuurders te waarschuwen. Voor de zwaar beschadigde vangrail staan betonblokken.

Een van de oorzaken blijft dat heel wat gps-toestellen na zes maanden nog steeds niet vertrouwd zijn met de nieuwe verkeersomstandigheden. “Rij rechtdoor”, geeft het toestel aan. Het resultaat: wie blindelings zijn gps volgt, komt letterlijk in de vangrail terecht.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier