Expo met luchtfoto en infopanelen rond fietssnelweg Kortrijk-Harelbeke-Waregem

Op de informatie-expo kan je letterlijk langs de mogelijke trajecten wandelen. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Provincie West-Vlaanderen maakt in overleg met de steden Kortrijk, Harelbeke en Waregem een PRUP op voor een fietssnelweg tussen de stations van Kortrijk, Harelbeke en Waregem. In het kader van de publieke raadpleging loopt tot en met vrijdag 26 april een tentoonstelling over de fietssnelweg, met luchtfoto en infopanelen, in Het Spoor in Harelbeke.

De exacte ligging van de Fietssnelweg F7 van het station Kortrijk langs station Harelbeke tot station Waregem is nog niet bepaald. “Zowel de noordzijde als de zuidzijde langs de spoorlijn Kortrijk-Waregem worden onderzocht, beide kanten komen in aanmerking”, zegt Provinciaal gedeputeerde voor ruimtelijke planning Sabine Lahaye-Battheu. “De verschillende opties voor het tracé worden op een luchtfoto van 15 m lang en 1,2 m breed aangeduid die als vloersticker op de grond werd gekleefd. Op die manier kunnen bezoekers het volledige traject van Waregem tot in Kortrijk ‘afstappen’.”

Op infopanelen langs het traject wordt er meer uitleg gegeven over ontwerpend onderzoek op cruciale punten, kruispunten en oversteekplaatsen. Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers ook de documenten en plannen van het PRUP inkijken.

De startnota 2.0 wordt tot en met vrijdag 7 juni in publieke raadpleging gebracht. Tijdens deze periode kan iedereen het dossier inkijken en suggesties of opmerkingen meegeven. De documenten liggen ter inzage bij de Provincie West-Vlaanderen en de gemeenten Kortrijk, Harelbeke en Waregem. Ze kunnen ook geraadpleegd worden via de website www.west-vlaanderen.be/F7KortrijkHarelbekeWaregem.”

Er wordt in het verdere ontwerp van de fietssnelweg zoveel mogelijk rekening gehouden met de opmerkingen, suggesties of bezorgdheden uit deze inspraak. “Het werken via een PRUP voor de realisatie van een fietssnelweg, waarbij een langetermijnvisie wordt vastgelegd, is een pilootproject voor West-Vlaanderen.”

Mogelijk traject 1: zone aan Pevernagestraat en Stasegemstraat.
Mogelijk traject 1: zone aan Pevernagestraat en Stasegemstraat.© LOO

Mogelijk traject 2: zone aan de Pevernagestraat en Stasegemstraat naar provinciaal domein De Gavers.
Mogelijk traject 2: zone aan de Pevernagestraat en Stasegemstraat naar provinciaal domein De Gavers.© LOO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier