Experimenteel eenrichtingsverkeer verandert van richting na file en fietsconflict

© (Foto TP)
Redactie KW

Drie maand na de invoering van tijdelijk eenrichtingsverkeer tussen Haiglaan en Minneplein wordt vanaf zondag geëxperimenteerd vanuit de andere richting om de extra file en een conflictpunt voor fietsverkeer weg te werken.

Het stadsbestuur wil nog deze bestuursperiode een deel van de Plumerlaan heraanleggen om de overdreven snelheid en het verkeer te verminderen, en om “het complexe kruispunt tussen Haig- en Plumerlaan veiliger maken”. Op spitsmomenten is er druk verkeer met overstekende zwakke weggebruikers, onder meer door de nabijheid van het winkelcentrum en meerdere scholen.

In afwachting van de heraanleg werd sinds 5 juli eenrichtingsverkeer ingevoerd op het deel van de Plumerlaan tussen Haiglaan en Minneplein en het deel van het Minneplein aan de Britse militaire begraafplaats Ypres Reservoir Cemetery tot de inrit aan de achterzijde van de brandweerkazerne.

Bijkomende filevormingHet stadsbestuur zal de signalisatie voor het tijdelijk eenrichtingsverkeer vanaf 3 oktober aanpassen in omgekeerde richting. Gemotoriseerd verkeer moet vanaf zondagavond inrijden vanaf zijde Minneplein en uitrijden via Haiglaan. Fietsers en bromfietsers klasse A blijven in beide rijrichtingen toegelaten.

Deze aanpassing wordt ingevoerd omdat het stadsbestuur vaststelde dat er bijkomende filevorming ontstond in de Elverdingestraat en er extra druk op de rotonde met de Haiglaan werd gelegd. “Ook trad een conflictpunt voor het fietsverkeer op.”

De nieuwe opstelling blijft een aantal maanden in voege en wordt geëvalueerd. “De bevindingen worden meegenomen in de plannen van de heraanleg. Ook de bewoners zullen hierbij betrokken worden”, belooft burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper). (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.