Ex-parlementslid Vlaams Belang vrijgesproken van snelheidsovertreding

Felix S. werd donderdag door de correctionele rechtbank van Leuven vrijgesproken van een snelheidsovertreding in Aarschot. De politierechtbank had het gewezen parlementslid van Vlaams Belang veroordeeld tot een rijverbod, maar de man ging in beroep omdat er geen bord stond dat de bebouwde kom aankondigt.


Felix S. (60) uit Oostende werd op 10 juli 2013 geflitst op de Herseltsesteenweg in Aarschot. Hij reed 87 kilometer per uur op een plaats waar maar 50 is toegelaten. De politierechter in Leuven veroordeelde hem tot een rijverbod van vijftien dagen en een boete van 210 euro.

S. gaf voor de politierechtbank toe dat hij te snel reed maar wees erop dat hij nergens een verkeersbord passeerde dat de bebouwde kom aanduidt. De man, op familiebezoek in Aarschot, had net de vernieuwde ring verlaten en leefde in de veronderstelling dat hij nog altijd 70 kilometer per uur mocht rijden.

S. ging in beroep en de correctionele rechtbank had wél oor naar zijn verhaal. De burgemeester van Aarschot liet het bord van de bebouwde kom, dat een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur inhoudt, pas in januari 2014 plaatsen. Een buschauffeur van een nabijgelegen school bevestigde dat.

De route die S., afkomstig van het naburige Tremelo waar hij één legislatuur in de gemeenteraad zetelde, naar eigen zeggen had gevolgd, werd als niet ongeloofwaardig bestempeld. Ook al gaf de gps een kortere en meer evidente reisweg aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.