"Om deze ingreep te kunnen invoeren moeten heel wat extra signalisatieborden worden geplaatst en haaientanden op het wegdek worden aangebracht. Met deze gewijzigde verkeerssituatie hopen we als stadsbestuur voor meer veiligheid te zorgen", zegt burgemeester Anthony Dumarey.

"Samen met de lokale politie maken we een evaluatie van de onveilige punten in onze stad en die willen we dan ook aanpakken. Langs de Ettelgemsestraat en de Dorpsstraat zijn enkele gevaarlijke kruispunten. De voorrang van rechts zal daar dus na de nodige signalisatiewerken niet meer gelden", vult schepen van Mobiliteit Gino Dumon aan.

Over het hele traject zijn er van Oudenburg naar Zerkegem zeven zijstraten: De Bekestraat, de Bellerochelaan, de Zeeweg, de Torhoutweg, de Oude Kerkstraat, de Vijfwegstraat en de Korte Vijfwegstraat. Van grondgebied Zerkegem tot Oudenburg centrum valt bij zes zijstraten de voorrang van rechts weg: De Paddegatstraat, de Schoolstraat, dev Demoniemolenstraat, de Pompestraat, de Madeliefjesstraat en de Cottemweg. Aan het kruispunt met de Karpelhofstraat werd recent een rotonde aangelegd.

(LIN)

"Om deze ingreep te kunnen invoeren moeten heel wat extra signalisatieborden worden geplaatst en haaientanden op het wegdek worden aangebracht. Met deze gewijzigde verkeerssituatie hopen we als stadsbestuur voor meer veiligheid te zorgen", zegt burgemeester Anthony Dumarey."Samen met de lokale politie maken we een evaluatie van de onveilige punten in onze stad en die willen we dan ook aanpakken. Langs de Ettelgemsestraat en de Dorpsstraat zijn enkele gevaarlijke kruispunten. De voorrang van rechts zal daar dus na de nodige signalisatiewerken niet meer gelden", vult schepen van Mobiliteit Gino Dumon aan.Over het hele traject zijn er van Oudenburg naar Zerkegem zeven zijstraten: De Bekestraat, de Bellerochelaan, de Zeeweg, de Torhoutweg, de Oude Kerkstraat, de Vijfwegstraat en de Korte Vijfwegstraat. Van grondgebied Zerkegem tot Oudenburg centrum valt bij zes zijstraten de voorrang van rechts weg: De Paddegatstraat, de Schoolstraat, dev Demoniemolenstraat, de Pompestraat, de Madeliefjesstraat en de Cottemweg. Aan het kruispunt met de Karpelhofstraat werd recent een rotonde aangelegd.(LIN)