Erosieproblemen Smokkelpotstraat in Marke worden aangepakt

Bij regenval spoelden kleine steentjes op de opritten van de bewoners; dat euvel wordt nu verholpen. © GF
Redactie KW

Bewoners van de Smokkelpotstraat klaagden al een tijdje dat er bij hevige regenval kleine steentjes op hun oprit of voor hun eigendom spoelden. Blijkbaar waren die het gevolg van erosie. Schepen Axel Weydts nam het dossier ter harte.

“Af en toe gingen we langs met onze veegmachines maar dit is geen duurzame oplossing“, aldus schepen Axel Weydts. “Vandaar dat ik ijverde om budgetten vrij te maken om dit structureel op te lossen, tot grote tevredenheid van de bewoners.”

Na uitvoering van de werken zou het probleem letterlijk en figuurlijk van de baan moeten zijn. Het smalle gedeelte van de Smokkelpotstraat is ongeveer 430 meter lang en 3,5 meter breed. Daarnaast is de weg sterk hellend en zijn de bestaande bermen niet verhard. De weg is niet uitgerust met greppels. De combinatie van al deze factoren maakt dat de bermen in de straat heel gevoelig zijn voor erosie, die zorgt voor grote onveilige geulen in de bermen. Het weggespoelde materiaal komt op de rijbaan en op de private terreinen terecht.

Het Beheer Openbaar Domein wil de waterafvoer door middel van greppels verzekeren. “Zo kan het regenwater geen geulen meer maken. Daarnaast plannen we ook de aanleg van een aantal uitwijkstroken zodat de wagens elkaar kunnen kruisen zonder telkens de bermen kapot te rijden”, aldus de schepen.

De kostprijs van de werken wordt geraamd op 89.019,10 euro. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier