Elektrische deelsteps in Kortrijk gaan tijdelijk op stal

Olaf Verhaeghe

De elektrische deelsteps van Circ in Kortrijk beginnen aan hun winterslaap. Sinds juli kunnen inwoners en bezoekers van Kortrijk gebruikmaken van de elektrische steps, maar de aanbieder last nu een tijdelijke winterstop in. Die gaat deze week in.

Begin dit jaar lanceerde Circ voor het eerst haar elektrische deelsteps in België. Ondertussen is het aanbod uitgegroeid naar 11 Belgische steden en gemeenten. Sinds deze zomer kan je ook in Kortrijk met de handige steps door de stad rijden. Maar aan dat rijden komt nu een einde, zij het tijdelijk.

“De afgelopen maanden hebben we samen met de stad een succesvol proefproject opgezet, die ons waardevolle inzichten heeft gegeven”, zegt Kurt Van Landeghem, algemeen directeur van Circ Benelux. “We gebruiken de wintermaanden om deze te analyseren. Intussen zal de stad een reglement en licentie opstellen dat past bij Kortrijk. Met Circ zijn we alleszins van plan in te tekenen voor deze vergunning zodat we nog sterker kunnen terugkomen. We kijken uit naar een hopelijk verdere samenwerking in 2020 en zullen de gebruikers op de hoogte houden via onze app.” Gebruikers die nog overblijvend krediet hebben, kunnen via de app op hun smartphone de klantendienst contacteren voor een terugbetaling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier