Eindelijk oplossing tegen te snel verkeer in de Sparrenstraat in Assebroek

De bewoners van de Sparrenstraat in Assebroek uiten al maanden hun ongenoegen voor het te snel sluipverkeer, via Formule 1-vlaggen.© Davy Coghe
De bewoners van de Sparrenstraat in Assebroek uiten al maanden hun ongenoegen voor het te snel sluipverkeer, via Formule 1-vlaggen.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Stad Brugge heeft eindelijk een definitieve oplossing uitgewerkt die de snelheid afremt in de Sparrenstraat in Assebroek én de zegen krijgt van de buurtbewoners.

Nadat vorig jaar het proefproject met de knip van de Sparrenstraat in Assebroek negatief geëvalueerd werd, engageerde het Brugs stadsbestuur zich om extra snelheidsremmende maatregelen te realiseren. Op basis van een bewonersbevraging en een overleg met een delegatie van bewoners werd een plan uitgewerkt dat het schepencollege nu heeft goedgekeurd.

Twee ingrepen

“Het plan bevat twee grote ingrepen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “In het segment tussen de Astridlaan en de Lorreinendreef worden de parkeervakken afwisselend ingevoerd. Dit creëert asverschuivingen die de snelheid zullen doen minderen. Elders zal – met het oog op het vermijden van conflicten met kruisend verkeer – een parkeerverbod ingevoerd worden. In het segment tussen de Lorreinendreef en de Engelendalelaan, waar de parkeerdruk minder is, opteren we om meerdere wegversmallingen te realiseren. Ook dit zal de snelheid breken en de verkeersleefbaarheid ten goede komen.”

Zoals eerder beslist, worden het begin en het einde van de parkeervakken en de wegversmallingen nu uitgevoerd met belijning en een paaltje. Na een positieve evaluatie kan deze zone ingericht worden als plantvak voor bomen. Dit zal het wegbeeld vergroenen én versmallen, wat andermaal de snelheid zal drukken.

De uitvoering is gepland tegen eind juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.