Eindelijk nieuw wegdek voor populair fietsstraatje tussen Menen en Wevelgem

Het wegdek van de Groenestraat dat er al jaren erbarmelijk bijlag, werd onlangs vernieuwd. © SLW
Stefaan Lernout

De Groenestraat en de Processiestraat die Menen en Wevelgem verbinden ten noorden van de N8, kregen eindelijk een nieuwe laag asfalt. Net op tijd voor het nieuwe schooljaar. Ook de straten op Wevelgems grondgebied die te lijden hadden van de omleiding door werken op de N8, krijgen in de nabij toekomst een nieuwe asfaltlaag.

Erbarmelijk, zo beschreven we eerder de toestand van het wegdek van de Processiestraat en de Groenestraat in Menen. Een weg die vaak genomen wordt door Wevelgemse studenten richting Menen.

Tijdens de heraanleg van het stuk N8 tussen Menen en Wevelgem in 2010 werd het verkeer, ook het zwaardere wegverkeer, langs De Henri Debrabanderestraat in Wevelgem afgeleid. In Menen gebeurde dit via de Processiestraat en de Groenestraat. Dat zorgde voor de erbarmelijke en gevaarlijke toestand die herhaaldelijk bij het stadsbestuur werd aangekaart.

Het wegdek van de Groenestraat en de Processiestraat werd uiteindelijk hersteld in de week van 15 augustus. “Het was de bedoeling om alles klaar te krijgen tegen de start van het nieuwe schooljaar”, zegt schepen Patrick Roose (SP.A).

Wevelgem volgt

“De reden dat het zolang duurde is dat we nu pas een financiële tegemoetkoming kregen van het Agentschap Wegen en Verkeer die de omleiding organiseerde omwille van de werken aan de gewestweg N8.” De vergoeding bedraagt 80.000 euro, tien procent van de totale kostprijs.

Ook Wevelgem vraagt een financiële tegemoetkoming van AWV. “We hebben een principieel akkoord dat die tegemoetkoming er komt, die moet enkel nog geformaliseerd worden”, zegt schepen Stijn Tant (CD&V). “Van zodra we het akkoord hebben, zullen ook wij het wegdek op Wevelgems grondgebied herstellen met een nieuwe asfaltlaag.” (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier