Einde van wegenwerken komt stilaan in zicht

Het kruispunt van de Noorderlaan met de Vijfseweg en de Stationsstraat is sinds woensdag opnieuw open voor alle verkeer. (Foto HDV)
Redactie KW

De Expresweg N382 is opnieuw volledig open en ook de werken aan het kruispunt aan het station zijn afgelopen. Tegen het najaar moeten alle werken in Waregem afgerond zijn.

Er werd de voorbije maanden heel wat gewerkt aan de wegen in Waregem. De meeste fases zijn stilaan afgerond, waardoor de bestuurders straks betere wegeninfrastructuur voorgeschoteld zullen krijgen. Sinds eind vorige week is de aanleg van geluidsarm asfalt op de N382 richting Sint-Eloois-Vijve afgerond, waarna de Expresweg opnieuw open gesteld werd voor het publiek. Afgelopen woensdag ging ook het kruispunt van de Noorderlaan met de Vijfseweg en de Stationsstraat opnieuw open voor het verkeer. Dit betekent meteen ook het einde van enkele omleidingen en de terugkeer van de bushaltes op de Markt en in de Stationsstraat.

Geduld

Ook de heraanleg van de Posterijstraat schiet goed op. In april en mei zullen die werken zich situeren tussen de Milleniumstraat en de Remi Baertlaan. Daarna volgt nog het stuk tussen de Remi Baertlaan en de Schoendaelestraat. Tegen het bouwverlof halfweg juli zouden ook die werken afgerond moeten zijn. Tijdens de eerste week van de paasvakantie is er bouwverlof. Vanaf maandag 9 april gaan de aannemers opnieuw aan het werk. “Wegenwerken uitvoeren zonder hinder is helaas niet mogelijk“, laat het Waregemse stadsbestuur weten. “We bedanken alle inwoners en mensen die naar Waregem komen voor het geduld tijdens de voorbije maanden. De planningen tonen dat de werken tegen het najaar achter de rug moeten zijn.” (KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier