Einde renovatiewerken spoorwegbrug in zicht

Infrabel is bezig met grondige renovatiewerken aan de beweegbare spoorbrug in Veurne over het kanaal Nieuwpoort- Duinkerke. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Infrabel is bezig met grondige renovatiewerken aan de beweegbare spoorbrug in Veurne over het kanaal Nieuwpoort- Duinkerke. De laatste fase om de vloeren en leuningen aan te pakken staat op de agenda voor december en januari.

Persattaché Charlotte Verbeke: “In augustus en september werden de dwarsliggers en de metalen onderdelen van de brug vernieuwd. Wij hebben deze werken grotendeels ‘s nachts uitgevoerd in de week, omdat er dan geen treinverkeer is en de werken dan in alle veiligheid kunnen gerealiseerd worden.”

Daarnaast diende ook het vaarverkeer gestremd te worden vanaf 1 september, zodat de nodige stellingen aan de onderzijde van de brug konden geplaatst worden. “Eind september zijn we gestart met het schilderen van de brug. De brug is eerst volledig ingepakt zodat de staalstructuur gestraald kon worden.”

Roostervloeren en leuningen

Momenteel zijn de schilderwerken in uitvoering en die lopen, volgens de huidige planning, nog tot in december. Deze spoorbrug is een beweegbare brug waarvan ook het volledige hefsysteem onderhouden wordt tijdens deze werken.”

In de laatste fase zullen in december en januari ook nieuwe roostervloeren en leuningen op de brug worden geplaatst met het oog op de veiligheid van het spoorwegpersoneel. Volgens de huidige planning zullen de werken afgerond zijn eind januari 2021. Dan zal de brug opnieuw omhoog kunnen om schepen doorgang te bieden. Infrabel investeert in dit renovatieproject 1,7 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier