Eerste semi-anonieme interventiewagen voor Mira voorgesteld

Korpschef Frederik Vandecasteele, burgemeester Kurt Vanryckeghem en agenten van zone Mira bij de nieuwe, snelle interventiewagen. © DJW
Redactie KW

De politie van zone Mira beschikt sinds deze week over een nieuwe, snelle interventiewagen die enkel op de voordeuren het kenteken en de naam van de zone draagt en daardoor het eerste semi-anonieme voertuig in dienst is.

Voor het besturen van de auto krijgen de agenten in kwestie een speciale opleiding, omdat in alle opzichten de ultrakrachtige motor van 245 pk moet bedwongen worden. Het merk is Skoda. Wat betekent dat alles in de werkplaatsen van Audi en Volkswagen werd geconcipieerd en gemaakt. Naast veel paardenkracht heeft het voertuig boven op het dak een camerasysteem waarmee alle weggebruikers meteen in beeld worden gebracht. Gelinkt aan verschillende databases (onder ander van de autoschouwing, de autoverzekering, red.) kan de politie onmiddellijk weten er of bijvoorbeeld nog verkeersboetes openstaan van de opgemerkte weggebruiker en of het ok is met alle nodige boordpapieren en dito documenten zoals een geldig rijbewijs, een betaalde autoverzekering, de groene kaart van de automobielinspectie.

Persverantwoordelijke van zone Mira Michael Vanden Heede: “Camera’s boven op de auto zijn veiliger dan onderaan, zeker wanneer het voertuig bijvoorbeeld betrokken zou zijn in een aanrijding waarbij de camera’s onderaan kapot raken. Daarnaast heeft de auto voldoende blauwe lichten plus vooraan en achteraan een bord dat de betrokken weggebruiker laat weten dat de politie achter hem rijdt en dat hij moet stoppen. Hij zal nooit kunnen beweren dat hij de politie niet opgemerkt heeft.”

Korpschef Frederik Vandecasteele meldt ook nog dat Mira er in de loop van dit jaar nog twee nieuwe combi’s bij krijgt. (DJW)

De nieuwe wagen samengevat:

*Nieuwe, snelle interventiewagen

*Merk: Skoda

*254 pk

*Benzine

*ANPR

*Camera’s

*Nummerplaatherkenning

*Op zijdeuren logo plus naam zone Mira

*Lichtborden vooraan en achteraan om autobestuurder te melden dat hij moet halt houden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier