https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerste laadpaal voor elektrische wagens in Moorslede

Schepen Sherley Beernaert, Fluviusman Luc Ouvrein, schepen Jurgen Deceuninck en Wout Beel, de eigenaar van de elektrische wagen. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Schepen Sherley Beernaert, Fluviusman Luc Ouvrein, schepen Jurgen Deceuninck en Wout Beel, de eigenaar van de elektrische wagen. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Om de kip-en-of ei discussie over elektrisch rijden en voldoende laadinfrastructuur te doorbreken, worden er tussen 2017 en 2021 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens in heel Vlaanderen geplaatst. Elke gemeente krijgt er minstens één. In Moorslede werd een eerste laadpaal onder spanning gezet.

Op Marktplaats

Schepen van Mobiliteit Jürgen Deceuninck, schepen van Energiebeleid Sherley Beernaert (beiden STERK), relatiebeheerder van Fluvius Luc Ouvrein en inwoner Wout Beel waren aanwezig bij de inhuldiging van de eerste publieke laadpaal in Moorslede. Die staat op de Marktplaats, in de schaduw van de Sint-Martinuskerk. “Een uitstekende locatie in het centrum van de gemeente. Voorlopig komen er geen nieuwe laadpalen bij”, aldus schepen Deceuninck.

Bij Fluvius merkte men de voorbije jaren dat er meer elektrische wagens op weg zijn. “Het aantal blijft stijgen”, aldus Luc Ouvein van Fluvius. Bewoner Wout Beel is alvast blij dat er een laadpaal in de gemeente is. “Ik rijd met een hybride en ben daar erg tevreden over. We wonen langs de Stationstraat en daar zijn er niet veel parkeerplaatsen. Het is dus best wel vervelend als ik de wagen thuis wil opladen. Op kalmere dagen kan ik eens naar hier komen om de wagen enkele uren op te laden.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.