Eerste infomoment over werken in Doorniksewijk op dinsdag 27 oktober

Schepen Axel Weydts wil een veiligere doorgang voor fietsers creëren in de Doorniksewijk. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op dinsdagavond 27 oktober vindt er een eerste infomoment plaats voor de werken die er zitten aan te komen in de Doorniksewijk in Kortrijk. Het trambusproject werd immers voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar er staan nog rioleringswerken op de planning.

Wie woont in de ruime omgeving van de Doorniksewijk kreeg afgelopen week al een uitnodiging in de bus voor een infomoment op dinsdagavond 27 oktober om 19.00 uur. “In jullie woon, werk en schoolomgeving wordt er verkeersdruk ervaren. Rond de Doorniksewijk tussen het centrum en Hoog Kortrijk staan de komende jaren heel wat mooie projecten te gebeuren. Daarom willen we de verkeerscirculatie in de omgeving van de Doorniksewijk evalueren en waar nodig aanpassen zodat ze toekomstbestendig is”, klinkt het.

Wellicht online

Stad Kortrijk beloofde maanden geleden al de buurt te betrekken in de aankomende veranderingen, maar coronamaatregelen staken daar steeds een stokje voor. Dat leidde tot enige onrust in de buurt. Ook nu ziet het ernaar uit dat de geplande bijeenkomst in evenementenhal Depart geannuleerd zal moeten worden. Maar daar wil schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) een mouw aan passen. “We zullen het infomoment wellicht online laten doorgaan”, laat hij weten.

In eerste instantie was het de bedoeling van het stadsbestuur om de geplande rioleringswerken te laten samen vallen met de vernieuwingen die noodzakelijk zijn om de trambus door de Doorniksewijk te laten rijden. Een groot deel van de straat zou daarvoor eenrichtingsverkeer worden.

Trambus uitgesteld

Alleen bleek daar bij De Lijn geen geld voor te zijn. Het trambusproject werd dan ook voor onbepaalde tijd on hold gezet. De zes miljoen die de stad beloofde te investeren, werd gebruikt voor andere zaken. Dit tot grote opluchting van de vele handelaren in de Doorniksewijk, die luidkeels hun afkeur lieten blijken.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen werken zullen zijn de komende jaren in de Doorniksewijk. Stad Kortrijk bestelde al een studie die moet uitzoeken hoe het staat met de rioleringen. Maar dat die dringend aan vernieuwing toe zijn, is nu al duidelijk. Er komen dus wellicht sowieso werken in de straat.

Inschrijven

Meer informatie wordt verwacht tijdens de info-avond. Wie erbij wil zijn kan zich inschrijven via de website van stad Kortrijk. Opgelet, de inschrijvingen worden op maandag 26 oktober om 12.00 uur afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier