Eerste fietsherstelzuil aan sporthal

De fietsherstelzuil met gemeenteraadslid Lieven Lippens, Bart Van Steenberghe van wielerclub De Leierenners Zulte en schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Michaël Vandemeulebroecke. © gf
Redactie KW

Voortaan kan je voor een kleine fietsherstelling terecht aan de Zultse sporthal.

In Zulte is deze week een eerste fietsherstelzuil geplaatst naast de fietsenstalling aan de ingang van de sporthal in de Waalstraat. “De zuil bevat alle gereedschap dat nodig is om een kleine fietsherstelling uit te voeren, zoals een slepende rem aanspannen of een zadel bijregelen. Daarnaast is er ook een ingebouwde fietspomp aanwezig”, zegt schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Michaël Vandemeulebroecke.

Nog meer fietsherstelzuilen

De fiets zelf kan opgehangen worden zodat de herstelling vlot kan verlopen. De openbare zuil met eenvoudig hanteerbaar en degelijk herstelgereedschap is door iedereen te gebruiken. Een probleem dat opduikt tijdens een fietstochtje kan zo snel verholpen worden.

De eerste fietsreparatiezuil in de gemeente kwam er op vraag van gemeenteraadslid Lieven Lippens. Het initiatief past volledig binnen de prioriteit die het gemeentebestuur geeft aan het stimuleren van het fietsverkeer in de gemeente. In de toekomst plant de gemeente nog meer fietsherstelzuilen op druk bezochte en centraal gelegen locaties in de gemeente.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier