Eerste fase balkonrotonde nabij station van Brugge is afgewerkt

© Foto WK
Redactie KW

Eind volgende week gaat de balkonrotonde aan de achterkant van het station van Brugge open voor het verkeer.

De werkzaamheden aan de balkonrotonde gingen in mei 2013 van start. Ondertussen zijn de betonwerken aan de rotonde zo goed als af en start binnenkort de tweede fase van de werken. Om de omwonenden in te lichten, werd op maandag 5 mei een informatievergadering gehouden in de Magdalenazaal.

Op de to-do-lijst van de aannemer staan nog de uitvoering van de wegenis in de Koning Albert I-laan aan de kant van de psychiatrische kliniek, inclusief de plaatsing van 1150 meter riolering, de aanleg van het stationsplein en de doortocht onder de balkonrotonde. Het verkeer zal al vanaf 16 mei in één richting over de balkonrotonde kunnen rijden.

Eind mei wordt de volledige rotonde opengesteld voor het gemotoriseerde verkeer, dat dan via de Koning Albert I-laan rechtstreeks het stadscentrum kan inrijden. Fietsers en voetgangers zullen dan de doorsteek kunnen maken langs de nieuwe verbinding van de Spoorwegstraat naar de Rijselstraat. Ook het plein onder de rotonde is in volle aanleg. Nu zondag 11 mei kan je de werf bezoeken tijdens Open Wervendag.

(WK)

Bekijk hier de volledige presentatie in deze pdf.

Balkonrotonde.jpg.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten