Eerste deel van fietspad naar Woesten officieel ingereden in Poperinge

Het nieuwe fietspad langs de Woestenseweg werd officieel in gebruik genomen. © MD
Redactie KW

Het nieuwe fietspad langs de Woestenseweg werd officieel in gebruik genomen, of toch het eerste stuk tussen de Westvleterseweg en de Burgweg in Vleteren.

Afspraak voor de zowat vijftig genodigden was de kijk- en doeboerderij met glamping Den Overdraght langs de Woestenseweg.

Franky De Block, gedeputeerde voor Mobiliteit en Weginfrastructuur: “Het fietspad maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk, het netwerk voor de dagelijkse fietsverplaatsingen naar school of het werk tussen verschillende gemeenten. Dit is de eerste fase van de fietsverbinding tussen Poperinge en Woesten.”

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) van Poperinge: “De provincie draagt dit fietspad nu over aan de steden Poperinge en Ieper (een stukje over grondgebied Elverdinge, red.), die het project op hun beurt overgaven in handen van de gemeente Vleteren.”

Nog twee gemeentewegen te gaan

“Bij de realisatie van het fietspad Poperinge-Krombeke moesten we een flink stuk over het grondgebied van Vleteren passeren. Toen werden afspraken gemaakt met Vleteren dat Poperinge volledig zou meewerken aan het fietspad van Poperinge naar Woesten. Dat wordt zeer intens gebruikt door scholieren die naar de Poperingse scholen gaan, aldus nog de burgemeester.

“Het doet ook verlangen naar meer. We hebben nog twee gemeentewegen te gaan: de Westouterseweg en de Ouderdomseweg. Wanneer ook de Ieperseweg aangepakt wordt door het Vlaams Gewest, zal een generatie-overschrijdende doelstelling bereikt zijn”, besloot de burgemeester.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier