Eenrichtingsverkeer in begin Magdalenastraat en Ten Brielenlaan in Wervik

© gf
© gf
Redactie KW

Nieuwe stap vanaf dinsdag in het verkeerscirculatieplan in Wervik. Het wordt verboden om in de kerkomgeving de Magdalenastraat in te rijden, wat verderop wordt het ook in het eerste deel van de Ten Brielenlaan éénrichtingsverkeer. Uitgezonderd voor fietsers.

Deze ingrijpende wijzigingen kaderen in het creëren van een fietszone die de tweede week van de paasvakantie werd ingevoerd op maandag 12 april. Omdat er wegenwerken bezig waren in de Barrierestraat werd toen beslist om het invoeren van éénrichtingsverkeer in de Ten Brielenlaan en Magdalenastraat tijdelijk uit te stellen.

Wennen voor Fransen

Sedert vrijdag is de Barrierestraat weer open voor het verkeer en gaat het lokaal bestuur dinsdag verder met nog twee wijzigingen. Het wordt alvast weer wennen voor de inwoners maar zeker ook voor de vele auto’s met Franse nummerplaat. Komende uit de richting van de Leiebrug gaan de Fransen op weg naar hun werk in Komen nu verplicht rechtdoor moeten via de Koestraat en de Barrierestraat.

Veel Fransen respecteren evenwel de zone 30 niet en halen in de fietszone ook de fietsers in. Wat niet mag. Om de fietsers te beschermen komen er in het eerste deel van de Magdalenastraat paaltjes. De buurtbewoners in de ruime omgeving kregen over de wijzigingen eind vorige week van de stad een brief.

Vanaf dinsdag

Tevens werden alle schooldirecties in de buurt en de directies van de woonzorgcentra Het Pardoen en Mater Amabilis geïnformeerd. Dinsdagvoormiddag zal er worden geïnformeerd ter hoogte van de grensovergang, waarbij de circulatiewijzigingen en de regels over de fietszone nog eens extra worden benadrukt. Het plaatsen van de proefopstellingen zal dinsdagmorgen voor het ingaan van de ochtendspits uitgevoerd worden samen met de bijhorende signalisatie.

Het gaat om een proefproject dat na zes maanden wordt geëvalueerd.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten