Op 23 en 24 mei wordt getest welk effect eenrichtingsverkeer heeft in de Zeelaan. Het eenrichtingsverkeer geldt vanaf de Markt tot aan het kruispunt van de Nieuwpoortlaan en Duinkerkelaan. De rijrichting is van de Markt naar de zee. Door eenrichtingsverkeer in te voeren krijgen wandelaars en fietsers meer ruimte en wordt er een rustiger straatbeeld gecreëerd. Deze maatregel dient als test voor de komende zomer. Zo werd bij het heropenen van de winkels de eerste twee dagen, op 11 en 12 mei ook al een volledig parkeerverbod in de Zeelaan uitgetest.

Volgend weekend, op 30 mei, start ook de wekelijkse zaterdagmarkt in de Zeelaan terug op. Momenteel wordt voor de markt, in overleg met de marktkramers en handelaars, een circulatie- en veiligheidsplan opgesteld om iedereen op een veilige manier te laten genieten van de zaterdagmarkt.

Ook in het kader van testen voor de zomer, worden er vrijdagavond 22 mei een aantal ingrepen uitgevoerd in de Zeelaan. Op een aantal plaatsen worden op de rijbaan bijkomende zomerterrassen gesimuleerd en extra fietsenstallingen geplaatst. Om dit op te bouwen wordt er vanaf vrijdagmiddag 22 mei een parkeerverbod ingevoerd in de Zeelaan. Tijdens het weekend zelf kan opnieuw geparkeerd worden.

Burgemeester Bram Degrieck: "Het lokaal bestuur trekt alle registers open om de komende zomer vlot te laten verlopen. Centrale boodschap is dat we wandelaars en fietsers méér ruimte willen geven in een rustiger straatbeeld. Het eenrichtingsverkeer invoeren in de Zeelaan is een test. Na de verschillende testen worden er conclusies getrokken en wordt het circulatieplan voor de zomer bepaald. Ik reken erop dat de richtlijnen worden gerespecteerd! Onder het motto 'meten is weten' willen we tot een slimme en uitgekiende aanpak komen, zonder overhaaste beslissingen."

(MVQ)

Op 23 en 24 mei wordt getest welk effect eenrichtingsverkeer heeft in de Zeelaan. Het eenrichtingsverkeer geldt vanaf de Markt tot aan het kruispunt van de Nieuwpoortlaan en Duinkerkelaan. De rijrichting is van de Markt naar de zee. Door eenrichtingsverkeer in te voeren krijgen wandelaars en fietsers meer ruimte en wordt er een rustiger straatbeeld gecreëerd. Deze maatregel dient als test voor de komende zomer. Zo werd bij het heropenen van de winkels de eerste twee dagen, op 11 en 12 mei ook al een volledig parkeerverbod in de Zeelaan uitgetest.Volgend weekend, op 30 mei, start ook de wekelijkse zaterdagmarkt in de Zeelaan terug op. Momenteel wordt voor de markt, in overleg met de marktkramers en handelaars, een circulatie- en veiligheidsplan opgesteld om iedereen op een veilige manier te laten genieten van de zaterdagmarkt.Ook in het kader van testen voor de zomer, worden er vrijdagavond 22 mei een aantal ingrepen uitgevoerd in de Zeelaan. Op een aantal plaatsen worden op de rijbaan bijkomende zomerterrassen gesimuleerd en extra fietsenstallingen geplaatst. Om dit op te bouwen wordt er vanaf vrijdagmiddag 22 mei een parkeerverbod ingevoerd in de Zeelaan. Tijdens het weekend zelf kan opnieuw geparkeerd worden.Burgemeester Bram Degrieck: "Het lokaal bestuur trekt alle registers open om de komende zomer vlot te laten verlopen. Centrale boodschap is dat we wandelaars en fietsers méér ruimte willen geven in een rustiger straatbeeld. Het eenrichtingsverkeer invoeren in de Zeelaan is een test. Na de verschillende testen worden er conclusies getrokken en wordt het circulatieplan voor de zomer bepaald. Ik reken erop dat de richtlijnen worden gerespecteerd! Onder het motto 'meten is weten' willen we tot een slimme en uitgekiende aanpak komen, zonder overhaaste beslissingen."(MVQ)