"Er komt een volledig nieuw wegdek, nieuw aangelegde pechhavens en afschermende constructies in de middenberm en zijberm. Ook de bruggen boven de snelweg worden hersteld", weet Bert Maertens.

Investering van 4 miljoen euro

Momenteel zijn de aanbestedingsdocumenten in opmaak. De adviezen over de wegopbouw en wegindeling zijn reeds ingewonnen. Na de aanbestedingsprocedure volgt de gunningsprocedure en daarna wordt de aannemer aangeduid. "Een gedetailleerde raming is voorlopig niet beschikbaar, maar de Vlaamse Regering gaat momenteel uit van een investeringsbedrag van 4 miljoen euro. De werken worden in 2021 uitgevoerd en duren normaal gezien twee maanden. Het verkeer richting Brugge zal gedurende de werken op de andere kant van de snelweg gebracht worden zodat er twee versmalde rijstroken zijn per rijrichting. De werken zullen dus even voor hinder zorgen", besluit Bert Maertens.

"Er komt een volledig nieuw wegdek, nieuw aangelegde pechhavens en afschermende constructies in de middenberm en zijberm. Ook de bruggen boven de snelweg worden hersteld", weet Bert Maertens.Momenteel zijn de aanbestedingsdocumenten in opmaak. De adviezen over de wegopbouw en wegindeling zijn reeds ingewonnen. Na de aanbestedingsprocedure volgt de gunningsprocedure en daarna wordt de aannemer aangeduid. "Een gedetailleerde raming is voorlopig niet beschikbaar, maar de Vlaamse Regering gaat momenteel uit van een investeringsbedrag van 4 miljoen euro. De werken worden in 2021 uitgevoerd en duren normaal gezien twee maanden. Het verkeer richting Brugge zal gedurende de werken op de andere kant van de snelweg gebracht worden zodat er twee versmalde rijstroken zijn per rijrichting. De werken zullen dus even voor hinder zorgen", besluit Bert Maertens.