Duur stremming kanaal Roeselare-Leie verminderd dankzij Voka West-Vlaanderen

De sluis van Ooigem. © Leiedal
Redactie KW

Vanaf vrijdagavond 8 juni tot en met donderdagavond 14 juni wordt er gewerkt aan de sluis van Ooigem, waardoor de vaarweg volledig onderbroken zal zijn voor alle waterwegverkeer.

“De onderhoudswerken aan de sluis zijn noodzakelijk om onverwachte en langdurige stremmingen of belemmeringen in de toekomst te voorkomen. Gezien de impact op sommige bedrijven uit de regio, vroeg Voka Kamer van Koophandel West-Vlaanderen om de duur van de stremming tot het minimum te beperken”, klinkt het in een mededeling

Impact bedrijven

“De onderbreking van het scheepsverkeer heeft een grote impact op de bedrijven uit de regio die zich bevoorraden via het binnenwater”, klinkt het bij Patrick Maselis, CEO van Maselis nv uit Roeselare. “We hebben alle begrip voor onderhoudswerken aan de sluizen om de werking in de toekomst te verbeteren, maar de gevolgen voor de bedrijven mogen daarbij niet over het hoofd gezien worden“, voegt Michel Soubry, gedelegeerd bestuurder van Soubry nv, nog toe.

“Na overleg met De Vlaamse Waterweg zijn we erin geslaagd om de onderbreking van het vaarverkeer op het kanaal Roeselare-Leie te beperken tot 5 dagen waardoor de impact voor de meeste bedrijven relatief beperkt blijft”, aldus Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. “Bovendien werd ook bekomen dat de openbare laadkaai voor de sluis tijdens deze periode gebruikt kan worden voor laad- en losactiviteiten tijdens de stremmingsperiode.”

Werken aan sluizen in Harelbeke en Menen

“Daarnaast starten vrijdag ook de werken aan de sluizen in Harelbeke en Menen. Door de werken in Harelbeke, Ooigem en Menen op hetzelfde moment uit te voeren, blijft de hinder zoveel mogelijk beperkt. Daarnaast wordt er ook ‘s avonds, ‘s nachts en tijdens het weekend doorgewerkt om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden”, aldus het persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier