Duizend reizigers reserveerden dit weekend een treinticket naar de kust

Er wordt geëxperimenteerd met reservaties voor treintickets naar en van de kust.© Davy Coghe
Er wordt geëxperimenteerd met reservaties voor treintickets naar en van de kust.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Duizend reizigers hebben dit weekend een reservatie gedaan voor rechtstreekse treinen naar de kust. De NMBS test dit reservatiesysteem dit weekend uit, met het oog op de komende zomervakantie.

NMBS wil tijdens de zomervakantie een systeem van rechtstreekse treinen met reservatie van en naar de kust inzetten. Die treinen zullen bovenop het gebruikelijke aanbod komen.

Dit weekend wordt een proefproject opgezet om het systeem uit testen. De NMBS zet zowel op 5 als 6 juni ‘s ochtends tien treinen richting de kust inzetten. De treinen rijden vanuit een van de vier vertrekplaatsen (Antwerpen-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Luik-Guillemins) zonder tussenstop naar Blankenberge, De Panne, Knokke of Oostende. ‘s Avonds leggen nog eens tien reservatietreinen het traject in omgekeerde richting af.

Volgens NMBS-woordvoerder Dimitri Timmerman hebben 1.000 reizigers een ticket gereserveerd. Gezien het slechte weer is er in de treinstations geen sprake van een stormloop naar de kust.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten