Drukte op treinen richting kust toegevoegd aan druktebarometer

Redactie KW

Voortaan is op de druktebarometer van de kust ook de drukte op treinen richting de zee te zien. Dat heeft de voorzitter van Westtoer, Sabien Lahaye-Battheu, vrijdag gezegd op een persconferentie naar aanleiding van de start van de zomer. De nieuwe functie moet tegemoetkomen aan de problemen met overvolle treinen in het kader van de coronamaatregelen.

De druktebarometer, die vorige zomer in gebruik werd genomen omwille van de coronapandemie, is intussen goed ingeburgerd. Via mobieletelefoondata brengt de barometer permanent de situatie in elke badplaats in kaart. Elke zone krijgt daarbij een kleur van donkergroen tot oranje, afhankelijk van de drukte. Ondertussen is de barometer ruim 2,75 miljoen keer geraadpleegd.

Voortaan is ook de drukte op aankomende treinen aan zee online te zien. “Vorig jaar hebben we problemen gehad in bepaalde kuststeden met overbezette treinen”, zo zei Lahaye-Battheu. “Daarom is er hard ingezet op overleg met spoormaatschappij NMBS. Dat geeft als resultaat dat we nu een druktebarometer voor treinen kunnen toevoegen.”

Westtoer roept iedereen die een bezoek aan de kust plant nogmaals op om de reis goed voor te bereiden met behulp van de informatie op de website www.dekust.be en vraagt ook om steeds de druktebarometer te raadplegen. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.