Druk knooppunt aan Belgiek wordt in 2021 heringericht

Het drukke verkeersknooppunt aan de Belgiek in Deerlijk wordt vanaf volgend jaar heringericht. Het wegenisdossier werd goedgekeurd tijdens de jongste virtuele gemeenteraad. Het feit dat er geen verbindingsweg komt tussen de Oude Vichtestraat en de Olekenbosstraat zorgde voor zure oprispingen bij oppositieraadslid Filip Terryn (N-VA).

De Oude Vichtestraat die haaks op het kruispunt Belgiek uitkomt, wordt na de herinrichting afgesloten.© DRD
De Oude Vichtestraat die haaks op het kruispunt Belgiek uitkomt, wordt na de herinrichting afgesloten.© DRD

Het kruispunt op de Belgiek is al jarenlang een knelpunt op vlak van mobiliteit. Het drukke knooppunt moet een grote verkeersstroom verwerken met onder meer het verkeer van en naar het af- en oprittencomplex van de autosnelweg E17, het bedrijventerrein Jagershoek en Molecule in Vichte en het bedrijventerrein Deerlijk-Waregem. Tijdens de spitsuren is het er steevast aanschuiven.

“Dat zou straks moeten verbeteren want er zijn voor volgend jaar centen voorzien voor een ingrijpende herinrichting”, verduidelijkte schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V). Zij deed het hele dossier chronologisch en inhoudelijk uit de doeken.

Oude Vichtestraat

“Wij zijn verheugd dat er eindelijk een oplossing komt”, reageerde Filip Terryn (N-VA). “Jammer van dat ene minpuntje. De bewoners van de Oude Vichtestraat zijn ontgoocheld. Niet omdat de straat wordt afgesloten, wel omdat de beloofde en geplande verbindingsweg er niet komt.”

“Zij worden afgesneden van de wijk Belgiek en van de gemeente Deerlijk. Ook voor brandweermensen die in de ruime omgeving wonen van de eventuele verbindingsweg, zou dit voor een vlotte route naar de kazerne gezorgd hebben bij dringende interventies omdat de drukke Vichtesteenweg niet moet gebruikt worden. Het argument dat de weg er niet komt door budgettaire reden, is een zwak argument.” N-VA onthield zich tijdens de stemming. (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.