Dronken bestuurder uit De Haan ‘heeft lesje geleerd’ nadat hij zelf zwaar gewond raakte bij ongeval

Een 30-jarige man uit De Haan werd vanmorgen veroordeeld voor een zwaar ongeval dat hij veroorzaakte met maar liefst 3,24 promille alcohol in zijn bloed.

“Maar sindsdien heb ik echt het licht gezien”, klonk het. “Ik heb mijn lesje geleerd en laat me nu intensief behandelen. Mijn leven kreeg een positieve wending.”

J.V. reed in december vorig jaar langs de Zandvoordestraat in Oostende. Hij had veel te veel gedronken en verloor de controle over het stuur. Hij ramde twee paaltjes en belandde met zijn wagen in de gracht. De prille dertiger raakte zwaargewond en liep zelfs een hersenbloeding op.

Het ongeval heeft al een serieuze impact op hem gehad“, vertelde zijn advocaat Stijn Catrysse in de politierechtbank. “Enerzijds raakte hij heel ernstig gewond. Anderzijds reed hij met de wagen van zijn moeder. Zijn ouders waren op vakantie en hij mocht eigenlijk niet met dat voertuig rijden. Door het ongeval was het perte totale. Dus ook dat voelt hij wel degelijk.”

J.V. werd al twee keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. De laatste keer was zelfs pas in januari vorig jaar. Maar enkele maanden later kroop hij dus met 3,34 promille in zijn bloed toch nog achter het stuur. “In de ochtend om 11.15 uur door de bebouwde kom”, sprak de politierechter vermanend.

Het is jammer dat u pas na twee veroordelingen en een hersenbloeding tot inzicht gekomen bent

De jongeman uit De Haan verontschuldigde zich uitgebreid en drukte de rechter op het hart dat het niet meer zal gebeuren. “Ik neem nog steeds antabuse en besef dat het vijf na twaalf was“, zegt hij. “Ik heb mijn familie, vrienden en dochter gekwetst.”

De politierechter toonde zich mild en gaf de man nog een kans. “Maar het is wel de laatste”, klonk het. “U moet zich nu echt gaan gedragen. Het is jammer dat u pas na twee veroordelingen en een hersenbloeding tot inzicht gekomen bent.” De man werd veroordeeld tot een boete van 2.400 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van zes maanden. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen, zal hij moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven.

(TL – Foto a-Tom)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.