Drinkflessen om jongeren te stimuleren om fiets te nemen naar middelbare school

© MVW
Redactie KW

Schepenen Sophie Delaere en Michael Vandemeulebroecke deelden drinkflessen uit aan fietsende scholieren. Op woensdag 2 september gebeurde dat tussen 7.45 en 8.15 uur in de Waregemstraat in Zulte, ter hoogte van bushalte villa Salomé, en op donderdag 3 september tussen 7.45 en 8.15 uur op het einde van de Petegemstraat in Machelen.

De gemeente Zulte maakt een veilige fietsroutekaart en deelt gadgets uit om jongeren te stimuleren de fiets te nemen naar de middelbare school. “We merken dat veel ouders en scholieren door het coronavirus minder geneigd zijn om het openbaar vervoer te gebruiken”, zegt burgemeester Simon Lagrange. “We willen vermijden dat iedereen de kinderen met de auto naar school brengt. Meer autoverkeer betekent meer files, meer sluipverkeer en minder veiligheid, daarom deze actie om de fiets te promoten.” De nieuwe campagne brengt de veilige fietsroutes naar de verschillende scholen in kaart. De gemeente breidde hiervoor de schoolroutekaart van 2017 uit met de routes naar de middelbare scholen in Waregem en Deinze. De kaart is te bekijken en af te drukken via www.zulte.be.

Gratis drinkfles

Fietsende scholieren maken in de komende weken nog kans op een gratis drinkfles van de gemeente Zulte, op onaangekondigde tijdstippen zullen deze worden uitgedeeld langs de fietsroutes.

De gemeente Zulte blijft verder inzetten op het uitbouwen van veilige fietsinfrastructuur. Zo wordt in de komende jaren samen met de provincie Oost-Vlaanderen de fietssnelweg F7 vervolledigd en komt er een fietsondertunneling aan de Drogenboomstraat.

(JF)