Drie opeenvolgende weekends geen treinen naar Gent vanuit Kortrijk en De Panne

Jos Remaut

Door werken tussen Deinze en Gent is het spoorverkeer op de lijnen 73 en 75 nu zaterdag en zondag volledig onderbroken op het betrokken baanvak. De treinen vanuit De Panne rijden tot Deinze, de treinen vanuit Kortrijk tot Waregem.

Van daar uit is het telkens met een aansluitende bus naar Gent. Die hoef je niet extra te betalen, maar het kost je wel flink wat tijd : de bus van Deinze naar Gent doet er bijna 40 minuten over, van Waregem naar Gent is het bijna een uur.

De IC-trein De Panne-Gent-Antwerpen (lijn 73) is beperkt tot Deinze. Voor wie uit De Panne, Koksijde, Veurne, Diksmuide of Kortemark komt is het sowieso interessanter van in Lichtervelde over te stappen naar Brugge, om daar dan een van de vele directe treinen naar Gent of verderop te nemen.

De IC-trein Poperinge/Lille Flandres-Kortrijk-Gent-Antwerpen is beperkt tot Waregem. Vanuit Kortrijk kan je ook via Brugge omrijden, maar daar boek je niet echt winst mee. Wie vanuit Kortrijk naar Antwerpen moet, neemt in Kortrijk wél best de IC-trein naar Brussel om daar dan over te stappen naar Antwerpen, want in hetzelfde weekend zijn er ook spoorwerken tussen Lokeren en Sint-Niklaas.

De L-trein Kortijk-Mechelen is komende zaterdag en zodag volledig afgeschaft. Om die reden zullen de IC-treinen naar Waregem of naar Poperinge uitzonderlijk stoppen in het station Harelbeke, waar een compleet andere dienstregeling zal gelden. Wie vanuit Kortrijk naar Mechelen moet, rijdt best ook om via Brussel.

Op zondagavond zal de studententrein van De Panne naar Leuven vanuit Lichtervelde omrijden via Brugge en het station Tielt dus niet bedienen. De studententrein van Poperinge naar Leuven/Sint-Joris-Weert zal vanuit Kortrijk rechtstreeks doorrijden naar Brussel Noord. Hij zal de stations Harelbeke en Waregem niet bedienen en ook geen halt houden in Gent en Mechelen.

Dezelfde regeling geldt ook voor de weekends van 4-5 en 11-12 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier