Dorpsstraat en stuk Sterrestraat worden fietsstraten

Ook de Dorpsstraat wordt een fietsstraat. © Foto Coghe
Redactie KW

De Dorpsstraat en een deel van de Sterrestraat in Koekelare worden ingericht als fietsstraat. CD&V pleitte er voor om ook van de Brouwerijstraat en een deel van de Zuidstraat een fietsstraat te maken.

“In een fietsstraat hebben fietsers voorrang op auto’s”, legt burgemeester Patrick Lansens (Lijst van de Burgemeester/sp.a) uit. “In fietsstraten wordt ook een snelheidsbeperking tot maximum 30 kilometer per uur opgelegd en hebben fietsers voorrang. Auto’s mogen hen niet inhalen. Concreet zullen de Dorpsstraat en de Sterrestraat vanaf het kruispunt met de Nieuwstraat tot aan het kruispunt met de Zuidstraat als fietsstraat ingericht worden.”

CD&V zou ook graag de Brouwerijstraat en de Zuidstraat vanaf het kruispunt met de Dorpsstraat en de Sterrestraat tot aan het kruispunt met de Brouwerijstraat als fietsstraat ingericht zien. “In de Zuidstraat passeert immers veel schoolgaande jeugd.”, meent Tom Pollentier (CD&V). Burgemeester Patrick Lansens ziet het inrichten van de Brouwerijstraat als fietsstraat alvast zitten. “We gaan evenwel eerst het invoeren van de fietsstraat in de Dorpsstraat en het stuk Sterrestraat evalueren.”, stelt de burgemeester.

“Als die evaluatie positief is, wordt ook de Brouwerijstraat een fietsstraat.” Het door CD&V voorgestelde deel Zuidstraat ziet de burgervader niet zitten als fietsstraat. “De Zuidstraat is een drukke verbindingsstraat waar er tweerichtingsverkeer is”, stelt de burgemeester. “Het is ook een relatief smalle straat. Het is dan ook niet aangewezen om daar een fietsstraat in te voeren.”

(BCH/foto Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier