Dat werd beslist na een overleg tussen burgemeester Dirk Sioen, schepen voor Mobiliteit Koen Meersseman, het diensthoofd Openbare Werken, de aannemer en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer. De dorpskern werd eerder voor onbepaalde duur afgesloten, omdat werken die normaal een week zouden duren, waren stilgelegd door een gebrek aan asfalt. De asfaltverwerkende bedrijven hadden hun deuren gesloten door de coronacrisis.

© TP

"In het belang van de inwoners en vooral van de plaatselijke handelaars hebben we er alles aan gedaan om de weg weer open te stellen, want we beseffen en vrezen dat de werken - die normaal een paar weken zoden duren - door de coronacrisis nog een tijd langer zullen aanslepen en dat konden we niet laten gebeuren. Het zijn al moeilijke tijden genoeg", aldus burgemeester Sioen en schepen Meersseman. Er wordt wel gevraagd traag te rijden op het onafgewerkte wegdek. "We doen er alles aan om de straat uiterlijk vandaag, vrijdag, opnieuw open te stellen. De deksels zullen afgeschermd worden en zwaar verkeer wordt niet toegelaten. We tonen begrip voor de situatie en hopen dat de werken na de crisis verder uitgevoerd kunnen worden met de hoogste prioriteit." (NVZ/TP)

Dat werd beslist na een overleg tussen burgemeester Dirk Sioen, schepen voor Mobiliteit Koen Meersseman, het diensthoofd Openbare Werken, de aannemer en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer. De dorpskern werd eerder voor onbepaalde duur afgesloten, omdat werken die normaal een week zouden duren, waren stilgelegd door een gebrek aan asfalt. De asfaltverwerkende bedrijven hadden hun deuren gesloten door de coronacrisis."In het belang van de inwoners en vooral van de plaatselijke handelaars hebben we er alles aan gedaan om de weg weer open te stellen, want we beseffen en vrezen dat de werken - die normaal een paar weken zoden duren - door de coronacrisis nog een tijd langer zullen aanslepen en dat konden we niet laten gebeuren. Het zijn al moeilijke tijden genoeg", aldus burgemeester Sioen en schepen Meersseman. Er wordt wel gevraagd traag te rijden op het onafgewerkte wegdek. "We doen er alles aan om de straat uiterlijk vandaag, vrijdag, opnieuw open te stellen. De deksels zullen afgeschermd worden en zwaar verkeer wordt niet toegelaten. We tonen begrip voor de situatie en hopen dat de werken na de crisis verder uitgevoerd kunnen worden met de hoogste prioriteit." (NVZ/TP)