Doortocht Beselare vanaf nu maandag onderbroken voor drie weken

Jos Remaut

Nu maandag starten de herstellingswerken op de N303 (Wervikstraat) in Beselare. Alle verkeer is onderbroken tussen Beselareplaats en De Warande. Er is een plaatselijke omlegging, maar die kan niet worden gebruikt door zwaar verkeer.

Het is nog geen twee jaar geleden dat dit deel van de doortocht maandenlang onderbroken is geweest voor een volledige heraanleg. Maar de werken waren niet goed uitgevoerd, en nauwelijks enkele maanden nadat de weg in juli van vorig jaar eindelijk opnieuw werd opengesteld, waren er al klachten over de uitvoering van de werken : de rioolputten begonnen te verzakken, en het asfalt brokkelde zodanig af dat er gevaar dreigde voor de passerende en geparkeerde wagens. De gemeente Zonnebeke zat hier erg mee verveeld, maar het gaat hier om een gewestweg. Na lang aandringen van de gemeente, werd een aantal maanden geleden wat voorlopig oplapwerk uitgevoerd.

Maar nu gaat de weg dus opnieuw dicht voor een grondige herstelling : de rijweg wordt opgebroken tot en met de fundering en volledig vernieuwd aangelegd in asfalt. Deze werken starten op maandag 10 oktober en zullen 15 dagen in beslag nemen.

Dat net nu de N303 in Beselare onderbroken wordt, is knap vervelend, want veel mensen gebruiken hem als alternatief voor de tergende opstoppingen door de werken op A19, waar er maar één rijvak beschikbaar is in de richting Kortrijk.

Omlegging

Er is voorzien in een omlegging langs landelijke wegen, enkel toegankelijk voor verkeer onder de 7,5 ton. In de andere richting, naar het centrum van Beselare toe, kan je omrijden via de Proostdiestraat, Vuilewaasstraat, Potteriestraat en Geluwestraat. Grote delen van deze omleggingswegen zijn éénrichting gemaakt.

Vanaf begin november moet de doortocht weer open zijn, maar dat is maar tijdelijk, want midden december wordt op de Kortekeer een rotonde aangelegd. Dat zal in diverse fases gebeuren. Deze werken zullen duren tot minstens 1 juli 2017, als de weersomstandigheden meezitten tenminste.

Doortocht Beselare vanaf nu maandag onderbroken voor drie weken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier