Doorgang Ringlaan-Pontweg in Tielt gesloten

Van de Ringlaan wordt het onmogelijk om via de bekende afslag nog langer naar de Pontstraat en het centrum van de stad te rijden. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Binnenkort starten werken in de Pontweg, tussen het kantoor van de belastingen en de Ringlaan. Belangrijkste aanpassing wordt de aansluiting met de Ringlaan, die vervangen wordt door een rotonde.

Een aantal jaren geleden werd de Tramstraat volledig heraangelegd. Ondergronds werd de afvoer van het vuil rioolwater en het regenwater ontkoppeld door Aquafin, zodat aan de recentste wetgeving werd voldaan. Toch had dit laatste tot nog toe niet veel zin, want ter hoogte van het belastingkantoor vloeit alles weer samen in één buis. Daar komt binnenkort verandering in.

“Tijdens deze tweede fase ontkoppelen we alle leidingen tussen het belastingkantoor en de Ringlaan, zodat het regenwater rechtstreeks richting Poekebeek kan vloeien en het vuile rioolwater richting waterzuiveringstation”, vertelt schepen van Openbare Werken Veerle Vervaeke (Open VLD).

“Ter hoogte van het pleintje aan het belastingkantoor werken we enkel ondergronds, maar vanaf het eerste huis in de Pontweg zullen we ook de bovenbouw volledig aanpassen.”

Rotonde

Er komt niet alleen een nieuw wegdek, maar ook de volledige verkeerssituatie bovengronds wordt onder handen genomen. “Een eerste belangrijk punt is het kruispunt van de Pontweg met de Rozeboomlaan. Dat is nu een gigantisch groot plein, dat eigenlijk aanzet tot snel en onveilig rijgedrag. Daarom zullen we dit punt aanpassen door het kleiner te maken. Voorts wordt het kleine afritje van de Ringlaan een rotonde dat enkel op de Ringlaanparking en Pontweg zal aangesloten zijn. De rotonde zal vooral dienen voor mensen die een plaatsje zoeken en 180 graden willen draaien.”

Schepen Vervaeke hoopt deze zomer te kunnen beginnen met de werken.

(RDC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.