Doorbraak voor renovatie fietspad Dronckaertstraat tussen Marke en Lauwe

Redactie KW

Op initiatief van het provinciebestuur wordt met alle betrokken partners een vergadering belegd om de werken aan te pakken.

Dat meldt provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke van N-VA. “De vernieuwing van het fietspad tussen Lauwe en Marke staat al een tijdje op de agenda”, zegt ze. “Dit traject maakt deel uit van het bovenlokale functionele fietsroutenetwerk. Het is de provincie die de werken van dit netwerk beheert, coördineert en bekostigt.”

Het fietspad langs de Dronckaertstraat ligt er heel slecht bij tussen Marke-centrum en de Preshoekstraat. “Het is op vandaag zelfs ronduit gevaarlijk voor fietsers”, zegt Sigrid Vandenbulcke. “En het is eigenlijk Jorgen Deman, de parlementaire medewerker van Bert Maertens, die me hierop wees, want hij is een dagelijks gebruiker van dat fietspad.”

Binnenkort komt nu de gemeentelijke begeleidingscommissie van Kortrijk, waar alle betrokken partners in zetelen, bijeen om de werken te bespreken. Op deze vergadering worden trouwens ook de werken in de Rekkemstraat besproken. “Ik hoop alvast dat de werken snel kunnen worden aangevat”, besluit Sigrid.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier