Diverse maatregelen om verkeersveiligheid te verhogen in Moorslede

Eenrichtingsverkeer in de Tuimelarestraat in Moorslede met op de foto schepen Jurgen Deceuninck. (foto JS)© Jan Stragier
Eenrichtingsverkeer in de Tuimelarestraat in Moorslede met op de foto schepen Jurgen Deceuninck. (foto JS)© Jan Stragier
Redactie KW

De drukke Remi Dewittestraat in Dadizele wordt definitief een fietsstraat. Het autoverkeer mag in een fietsstraat de fietsers niet inhalen en fietsers mogen er in het midden van de straat rijden en dus hun plaats in het verkeer opeisen. Ook Moorslede krijgt een fietsstraat.

“Er volgen nog enkele aanpassingen, zoals het verwijderen van het fietspad en herschilderen van de parkeervakken”, aldus schepen voor Mobiliteit Jürgen Deceuninck (STERK).

In diezelfde buurt was er ook een proefopstelling met eenrichtingsverkeer in een deel van de Sperredreef, maar na een evaluatie grijpt men terug naar de vorige situatie. Er worden daar nog snelheidsremmende maatregelen onderzocht. Ook de Molenstraat in Moorslede wordt een fietsstraat. Het gaat om het deel tussen de Stationstraat en het jeugdcentrum De 4Link. “Na de aanleg van een veilig voetpad en een nieuwe parking is dit een sluitstuk voor een veilige infrastructuur naar het jeugdcentrum”, aldus de bevoegde schepen.

Proefopstellingen

In de Tuimelarestraat is er twee maanden een proefopstelling met eenrichtingsverkeer vanuit de Briekhoekstraat naar de Breulstraat. “Uitgezonderd de drie woningen dichtbij de Breulstraat, daar blijft het twee richtingen”, aldus Jürgen Deceuninck. De Tuimelarestraat is een drukke straat van en naar het containerpark en de ambachtelijke zone Briekhoek. De toegang tot de ambachtelijke zone loopt via de Breulstraat en Briekhoekstraat. In de Passendaalsestraat komt er tussen de Diepestraat en Elzerijstraat een proefopstelling met snelheidsremmende maatregelen en ook een maatregel om met de auto’s en vrachtwagens niet meer op het fietspad te kunnen uitwijken.

“Na positieve evaluatie van de bewoners wordt dit verder uitgebreid naar de rest van de Passendaalsestraat”, vertelt de schepen. “In de Kortrijksestraat en Kasteelstraat zal er na een bevraging bij de bewoners een proefopstelling worden geplaatst vanaf 6 april en dit voor twee maand.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.