https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dit weekend geen treinen tussen Brugge en Gent

Jos Remaut

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari wordt het treinverkeer volledig stilgelegd op de spoorlijn 50 tussen Brugge en Gent om werken te kunnen uitvoeren aan het spoor. Ook in de weekends van 15-16 en 22-23 februari zal dit het geval zijn.

Sommige IC-treinen worden omgeleid via Lichtervelde, andere vervallen tussen Gent en Brugge, waarbij de reiziger dan wordt aangeraden om in Brugge de IC-trein te nemen naar Kortrijk en in Lichtervelde over te stappen richting Gent. Daardoor wordt de reistijd uiteraard een stukje langer.

De L-treinen tussen Brugge en Gent worden vervangen door bussen. Per uur zijn er twee bussen in elke richting : een die enkel stopt in Aalter, en een die alle tussenliggende stations aandoet. Deze doet er wel ruim twee uur over om van Brugge in Gent te geraken. Daarom kan het in sommige gevallen interessanter zijn van in Beernem of Oostkamp de bus richting Brugge te nemen en daar over te stappen op een omrijdende trein. In Oostkamp stopt de vervangbus aan een tijdelijke halte in de Stationsstraat/Moerbruggestraat, in Beernem aan een tijdelijke halte net voor de helling van de spoorwegbrug.

Op de vervangbussen kan je enkel met een NMBS-ticket, plooifietsen zijn er niet toegelaten. Meer info op de website en de routeplanner van de NMBS.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten