Dienstverlening De Lijn vooral in steden ernstig verstoord, in Roeselare rijden alle stadsbussen

In heel Vlaanderen is het bus- en tramverkeer ernstig verstoord. © BELGA
Redactie KW

De dienstverlening bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn ondervindt vrijdagochtend ernstige hinder van een staking van het personeel.

In heel Vlaanderen is het bus- en tramverkeer ernstig verstoord. De hinder is het grootst in de steden, bevestigt De Lijn in een update. Veel verkooppunten (Lijnwinkels) en belbuscentrales blijven gesloten.

In West-Vlaanderen is de hinder het grootst op de stadsnetten en de kusttram. Er rijden vrijdagvoormiddag geen kusttrams. De stadsnetten van Brugge, Oostende en Kortrijk zijn eveneens ernstig verstoord, maar in Roeselare zijn alle stadsbussen uitgereden. Op de streeklijnen rijdt ongeveer veertig procent van de bussen. De belbuscentrale is gesloten, maar de gereserveerde ritten worden uitgevoerd. De meeste Lijnwinkels zijn gesloten. In West-Vlaanderen zullen de ritten na 20 uur niet meer gereden worden.

Reizigers kunnen voor updates terecht op www.delijn.be, maar omdat ook de bedienden staken, zullen de overzichten tot op ritniveau niet overal en even frequent gemaakt kunnen worden.

De staking komt er omdat de vakbonden het niet eens zijn met een herstructurering waarbij gesnoeid wordt in een aantal management- en bediendenfuncties, door middel van natuurlijke afvloeiingen. De directie van De Lijn wil ook een aantal diensten centraliseren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier