Dichte mist zorgt voor gevaar op de weg, tegen de middag opklaringen

Olaf Verhaeghe

West-Vlaanderen ontwaakte dinsdagochtend onder een dik misttapijt. Vooral voor het verkeer zorgde de mist voor problemen. Op verschillende plekken kon je minder dan 100 meter ver zien. In Anzegem werd zelfs even gevreesd voor het Belgisch kampioenschap wielrennen bij de vrouwen.

In heel West-Vlaanderen zag je dinsdagochtend amper een hand voor ogen. Een dik misttapijt dat lokaal het zicht beperkte tot 50 meter of 100 meter, maakte het voor automobilisten en fietsers allesbehalve evident. Zowel op de snelwegen als in de gemeentekernen was het uitkijken geblazen.

In Anzegem vreesden de organisatoren van het Belgisch kampioenschap wielrennen even om de start van de wedstrijd bij de vrouwen te moeten uitstellen, net omwille van de dichte mist. Omstreeks 9 uur gaf burgemeester Gino Devogelaere aan ‘in deze omstandigheden niet te kunnen starten’. Een halfuur later konden de rensters uiteindelijk toch op het voorziene uur van start gaan. Later vandaag staat ook het BK bij de mannen op het programma. Zij vertrekken in Halle, maar met zeven plaatselijke rondes in Anzegem en passages over Tiegemberg ligt het zwaartepunt van de koers wel in onze provincie.

Tegen de middag zou de mist moeten zijn opgelost en wordt het opnieuw zonnig. Ook de temperaturen gaan de hoogte in: aan de kust krijgen we maxima van 21 graden, in het binnenland kan het tot 26 graden worden. Dinsdagavond en -nacht nemen de wolkenvelden toe vanuit het zuidwesten. Lokaal kan er tegen het eind van de nacht al een bui vallen. De minima liggen tussen 5 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Ook op de snelwegen - hier de E403 ter hoogte van Izegem en Rumbeke - is het zicht beperkt.
Ook op de snelwegen – hier de E403 ter hoogte van Izegem en Rumbeke – is het zicht beperkt.© Olaf Verhaeghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.