Den Achtkanter, De Branding, De Hoge Kouter en Groep Ubuntu lanceren ‘Ik geraak er wel’

Redactie KW

‘Ik geraak er wel’ is een vormingspakket om mensen met een verstandelijke beperking zelfstandiger te laten worden in het verkeer.

Het uitgangspunt van de vier verenigingen: onze gebruikers kunnen meer dan je denkt. Er werden vier vormingsmodules ontwikkeld die mensen met een verstandelijke beperking helpen om zich zo zelfstandig mogelijk in het verkeer te verplaatsen. De vier thema’s ‘veilig in het verkeer’, ‘hoe verplaats ik mij?’, ‘hoe gedraag ik mij?’ en ‘wie of wat kan mij helpen’ worden uitgewerkt binnen het project.

Veel pictogrammen en beeldmateriaal

Per thema is er een handleiding met uitgebreide informatie voor de begeleider, zodat elke vormingscoach ermee aan de slag kan. In het lespakket voor de deelnemers worden veel pictogrammen en beeldmateriaal gebruikt en zijn er verschillende praktijkoefeningen. Afgelopen jaar werden de modules aan groepen van maximum acht personen gegeven. Ook andere organisatie kunnen vanaf nu de vormingsmodules gebruiken. De realisatie van het project werd mogelijk gemaakt met financiële steun van de stedelijke adviesraad en stad Kortrijk.

“Door zelfstandiger te worden op vlak van woon-werkverkeer verbreden we ook de kansen van onze gebruikers tot deelname aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. Dat geeft hen meer vrijheid”, besluit Catherine Bodequin, communicatiemedewerker bij Den Achtkanter.

(EDB)