Deliveroo komt naar Knokke, Blankenberge en De Haan

© belga
Redactie KW

Deliveroo breidt fors uit in België en wordt actief in 23 nieuwe gemeenten. De nieuwe Vlaamse gemeenten zijn Knokke, Blankenberge, De Haan, Brasschaat, Lier, Beveren, Zaventem, Grimbergen, Diegem, Vilvoorde en Sint-Pieters-Leeuw. De maaltijdleverancier was al actief in elf steden. Dat schrijft De Tijd.

In grote steden als Brussel en Antwerpen doet Deliveroo een beroep op freelancekoeriers, die maaltijden van restaurants naar mensen thuis brengen. In de nieuwe, kleinere steden moeten restaurants zelf de levering verzorgen. Al 285 Belgische restaurants werken op die manier samen met Deliveroo. Het hoopt dat aantal tegen eind dit jaar op te drijven naar 500.

Met het ‘marktplaatsmodel’ gaat Deliveroo de concurrentie aan met het Nederlandse Takeaway.com, al jaren actief in kleinere gemeenten. Ook daar kunnen restaurants hun maaltijden alleen adverteren op de platformen van het e-commercebedrijf. Ze moeten zelf voor koeriers instaan.

Het bedrijf kwam een aantal weken geleden nog in opspraak toen een deel van hun koeriers staakten. Zij beweren dat ze uitgebuit worden door de multinational. Iets wat die laatste ten stelligste tegenspreekt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier